oktay usta baklava börek

Posted on Haziran 23, 2008. Filed under: oktay usta | Etiketler:, , , , , , , , , , , , |

10 baklavalık yufka
İç harcı için:
300 gr kıyma
3 soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
tuz
karabiber

Üzeri için:
100 gr. tereyağı

HAZIRLANIŞI:
3 adet soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya sıvıyağı alıp soğanları kavurun.Soğanın üzerine 300 gr.kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.Başka bir tavada kuş üzümü ve dolmalık fıstığı kavurun.Kavrulan fıstıkları kıymalı harca ilave edin ve üzerine tuz,karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırıp ocaktan alın.Baklavalık yufkaları tezgaha serin ve yuvarlak bir tepsiyi ölçü alarak aynı boyda yufkalardan yuvarlakşekiller kesin.Baklavalık yufkaların yarısını tepsiye alın yarısı geldiğinde kıymalı harçı iyice yayın vediğer kalan 5 yufkayı kıymalı harcın üzerine paylaştırın.Tepsini köşelerini iyice bastırın.Tepsideki yufkaltı baklava şeklinde kesin.Tereyağını tavada ertin ve erimiş tereyağını tepsininüzerinde gezdirin.Önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında baklava böreğinizi pişirin.

Make a Comment

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogcu bunu beğendi: