TAVUK KIYMALI BÖREK

Posted on Mayıs 11, 2008. Filed under: oktay usta | Etiketler:, , , , , , , , , |

oktay ustadan tavuklu kıymalı börek🙂

MALZEMELER:

1 tavuk gögsü
1 soğan
1 domates
2 sivri biber
tuz,karabiber
sıvıyağ
krep için:
4 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. su
1 su b.süt
2  su b. un
panelemek için:
1 çay b.süt
1 yumurta
mısır unu
HAZIRLANIŞI:
Tavuk gögsünü çok minik doğrayın. doğranmış
soğanla birlikte tencereye alın. biraz sıvıyağ
ilave ederek soteleyin. daha sonra üzerine
yune doğranmış domates ve biberleri ekleyin.
tuz ve baharat ilave ederek pişmeye bırakın.
krep için yumurtaları kırın. üzerine sıvıyağı,suyu
sütü ve unu ekleyin. akıcı ayran kıvamında olan
hamuru kepçeyle tavaya dökerek pişirin. krepler
soğuduktan sonra tavuklu harcı paylaştırın ve
börek gibi kenarlarını kıvırarak sarın. önce süt ve
yumurta karışımına batırın daha sonra arzuya
göre mısır ununa veya galeta ununa batırarak
tepsiye alın. fırında 180 derecede üzeri kızarana
kadar pişirin. dilimleyerek servis yaparsanız  çok
da bereketli olur.

Make a Comment

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogcu bunu beğendi: