ZEYTİNLİ ÖRGÜ AÇMA

Posted on Nisan 12, 2008. Filed under: Kategorilenmemiş | Etiketler: |


MALZEMELER:

1 su b. süt

1 su b. su
1 çay b. zeytinyağı
1p. yaşmaya
1 yumurta
1 çorba k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar un

İç harcı için:
siyah zeytin
yeşil zeytin
125 gr. margarin

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sütü,sıvıyağı, alın.
suda mayayı eritip onu da üzerine ekleyin.
karıştırdıktan sonra üzerine yumurtanın
akını ve unu ekleyin. tozşekeri,tuzu da ekleyip
yoğurun. hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
portakal büyüklüğünde bezeler koparın. bu
hamurdan 6 beze hazırlanıyor. yumuşamış margarini
hamurların üzerine paylaştırıp elinizle iyice açın. daha
sonra zeytinleri minik küpler halinde doğrayıp serpiştirin.
hamurları rulo yapın. her ruloyu elinizle iyice uzatın.
daha sonra ikiye kıvırıp şekil verin. üzerine yumurta sarısı
sürüp çörek otu serpin. bu şekilde de yarım saat tepside
dinlendirip 200 derecede pişirin. puf puf kocaman nefis
açmalar yenmeye hazır

Kaynak: <a href=”http://oktay-usta.bloggum.com&#8221; title=”oktay usta” target=”_blank”>oktay usta</a>

 
Kaynak: oktay usta

Make a Comment

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogcu bunu beğendi: